0

Ц СКА най-после официализира назначението на Александър Томаш.

„Къде си, бе, легендо?!” С тези думи към емблематичния домакин на „червените” бай Добри се завърна в родния си клуб досегашният треньор на Спартак Варна.

Той дойде на базата на Панчарево заедно с единия от помощниците си – Константин Мирчев, с когото заедно проходиха във футбола точно там. В екипа на Томаш, който начало на Спартак Варна нокаутира ЦСКА с 3:0 на „Коритото”, ще са и другите му асистенти – Тодор Кючуков (също продукт на „армейската” школа), на когото ще бъде поверена подготовката на вратарите, и символът на Локо Пловдив – Христо Колев-Бащата. В екипа на Томаш ще остане кондиционният треньор Илиян Митрев, дошъл в ЦСКА по времето на уволнения безславно Томислав Стипич.

Фактически новият старши на най-титулувания български клуб ще дебютира в домакинството срещу Ботев Пловдив в 7-ия кръг на Първа лига в петък (30 август), но ще бъде официално представен най-вероятно навръх 46-ия си рожден ден – на 2 септември.

Томаш, чиято треньорска кариера минава през Банско, Локо Горна Оряховица, Верея, Берое, Етър и Локо Пловдив, изгледа тренировката в Панчарево, след която се поздрави с всеки един от играчите.