0

Е два на 40 години е починал бившият футболист на Ботев Пловдив и юношески национал Георги Аврамов. Трагичната новина съобщи приятелят му и съотборник при "жълто-черните" Тодор Тимонов. Принца на Пловдив, който в момента работи в местния Спартак, написа в профила си във фейсбук: "За къде се разбърза, приятелю ...БОГ ДА ТЕ ПРОСТИ И ПОЧИВАЙ В МИР! ЩЕ ТЕ ПОМНИМ С ШИРОКАТА ТИ УСМИВКА ... "

Аврамов е роден през 1983-а година, юноша е на Ботев Пловдив, а още на 18 години влиза в мъжкия тим на "канарчетата". Викан е в юношеските и младежките национални отбори, като кариерата му минава през отборите на Черно море Варна и Монтана.

Според информация на вестник "Марица" Аврамов е правил тази сутрин крос в Родопите над село Марково и вероятно е получил масивен инфаркт. Близките не съобщават да се е оплаквал от сърдечни проблеми преди това.

От Ботев Пловдив вече изказаха съболезнования на близките и семейството на Аврамов, който завършва кариерата си през 2019-а, играейки за Атлетик Куклен в Трета лига.