0

О тборът на Левски победи Ботев Враца с 3:2 в контролна среща, играна на стадион „Георги Аспарухов“ в София. Попаденията за „сините“ отбелязаха Евертон Бала, Мустафа Сангаре и Келиан ван дер Каап, а за гостите се разписаха Иван Василев и Даниел Генов.

„Сините“, които водят в класирането на Първа лига, гостуват на ЦСКА 1948 на 15 септември в следващата си среща от Първа лига, а два дни по-рано, в петък, 13-ти, Ботев Враца приема Спартак Варна.

Врачани бяха изведени за контролата от Ивайло Димитров в очакване новият стар треньор Христо Янев-Джуджето да поеме Ботев от понеделник след като замени напусналия Янчев.

През първата част старши треньорът на домакините Станислав Генчев използва състав, максимално близък до стартовия с оглед и на многото национали. През втората част вече с доста промени двата тима си размениха още попадения за крайния резултат – 3:2.

В седмата минута Евертон Бала зарадва феновете на домакините. Заслуга имаше Мустафа Сангаре, който се пребори за една топка, добре я запази с гръб към вратата и я предостави на Бала, който с мощен шут направи Бариос безпомощен – 1:0.

Левски поведе с 2:0 в 20-ата минута. Първо Патрик-Габриел Галчев се пребори за топката пред наказателното поле на съперника, след това Мислович пусна брилянтно към Сангаре, който реализира с чудесно отиграване.

С началото на второто полувреме Станислав Генчев направи някои промени в състава си. В 66-ата минута Ботев намали 1:2 – Иван Василев вкара с глава.

По-лошата новина за „сините“ обаче бе поредната контузия на Фабио Лима, който остави тима с 10 души.

Левски си върна преднината от два гола много бързо. Асими Фадига свали центрирана от корнер топка към Келиан Ван дер Каап, който отблизо отклони за 3:1. 

В 73-ата минута Даниел Генов получи хубав извеждащ пас и с мощен удар в близкия ъгъл вкара за 3:2. 

Треньорът на Левски Станислав Генчев бе доволен от това, че „сините“ са създали много положения дори и с 10 души на терена след контузията на Фабио Лима.

„Доволен съм от положенията и вкараните голове, от старанието на футболистите. През тази седмица имахме сериозни натоварвания, които се доближаваха до подготвителния период. Футболистите са се вложили максимално. Като им погледнах сега данните са избягали доста сериозен километраж. 

Лошото е, че се контузи Фабио Лима. Той е много важен играч и много се надявахме с неговото завръщане да вдигнем конкурентността в атака и ефективността при отбелязването на положенията. 

Като цяло всичко друго е добре, само похвали за момчетата“, обобщи Генчев, цитиран от официалния сайт на клуба.
„С 10 души вкарахме още един гол и създадохме 2 чисти положения. Това е добър атестат за нас в офанзивен план, разнообразни сме. 

Сега ще имаме два почивни дни и после почваме да се готвим за ЦСКА 1948. Надявам се националите да са здрави и да се включат в тренировъчния процес, защото през изминалата седмица тренирахме с доста малък брой хора – 13, 14 футболисти“, завърши треньорът на „сините“.

Стартов състав на Левски: Матей Маркович, Кристиан Димитров, Келиан ван дер Каап, Цунами, Патрик-Габриел Галчев, Патрик Мислович, Клеман Икена, Майкон, Евертон, Фабио Лима, Мустафа Сангаре;

Стартов състав на Ботев Враца: Федерико Бариос, Мартин Бачев, Деян Лозев, Стефан Цонков, Давид Суарес, Мартин Ачков, Даниил Кондраков, Браян Переа, Даниел Генов, Иван Василев, Бубакар Траоре.