0

Л евски победи Хебър с 4:0 в контрола под дъжда на стадион "Георги Аспарухов" и с мисъл за предстоящото дерби с ЦСКА на 19-и.

Двама африканци – роденият във Франция от смесен брак между малиец и сенегалка Мустафа Сангаре (29) с глава, нигериецът Клемент Икена (45) с пета и завърналият се в игра след 7-месечно възстановяване Илиян Стефанов (72, 84) донесоха успеха на "сините".

Резултатът можеше да е по-внушителен, но домакините удариха и 3 греда, а попадение на появилия се за първи път след разтежение бразилец Фабио Лима бе отменено заради засада.

„От всички футболисти съм доволен днес и как подходиха към мача. Казах им, че не трябва да правят разлика от официален с приятелски мач. За старание и желание – от всички съм доволен. Много зависи какво ще е становището на лекарите за Илиян Стефанов. Той отсъства дълго и не се знае кога ще може напълно да разчитаме на него. Той е добре и физически. Игрово му трябват няколко мача, но за мен е добре, че се завърна в отбора.

Никога не правя генерални изводи от един мач. Всичко това, което сме изиграли в предишните мачове, когато го анализираме, тогава правим генерални оценки какво трябва да подобряваме в играта. Имаме идея как да подходим с ЦСКА, но искаме още информация, за да излезем победители. Лима и Митков умишлено ги оставихме по едно полувреме. Те са след контузия и не искахме да се трупа умора при тях. Тренираха и цялата седмица. Двамата са много добре и със сигурност ще бъдат в групата с ЦСКА. Бала и Келиан ги предпазихме, тъй като имат леки проблеми“, коментира след мача треньорът на Левски Станислав Генчев.