0

Новият треньор на Локомотив София Антон Велков бе представен официално пред медиите днес. Специалистът призна, че не му е отнело много време, за да приеме предложението на ръководството на столичните „железничари”. На брифинга, заедно с Велков, бе представен и новият шеф на ДЮШ на Локо София – Ратко Достанич. 

„Мога да кажа, че не съм заварил нещо. Често съм тук имам много впечатления. Притеснявам се да не съм си направил някакви грешни впечатления. Днес ще видя играчите за първи път. Трябва да използваме времето до неделя. Мисля, че три е добра цифра (бел.ред. – третото завръщане на Велков начело на Локомотив). Искам да кажа, че когато станах треньор на Локомотив за първи път, тогава исках да стана треньор. Когато дойдох за втори път исках да има отбор. Това беше началото на онзи отбор, за който си спомняме с умиление. Сега, третият път -идвам заради тези играчи, които са тук, защото всички смятаме, че имат по-голям потенциал и имат нужда от някой да дойде да им помогне да покажат този потенциал”, бяха първите думи на Велков, който поема Локомотив за трети път в своята кариера.

„Не заварвам нищо. Прибирам се у дома. Единственото напрежение е голямото очакване на феновете и хората, които ми се обадиха. Това е единството нещо като товар, с който трябва да се справя. Не мога да разделя трите си престоя. Искам да кажа, че през годините, не се бях замислял, защото винаги съм намирал време да бъда във футбола. Трябва да кажа, че през тези години е имало предложения, които съм отказвал. Емоцията тук е винаги по-различна. Не ми трябваше много време, но отговорността си е отговорност.

В най-краткосрочен план трябва да акцентираме още в следващия мач да се види реакция от футболистите. Тъжно е, ако футболистите се възбуждат само с треньорските смени. Не може постоянно да бъдат сменяни треньори, за да получат играчите някакъв импулс. Трябва да акцентираме да не губим този импулс. Не смея да планувам дългосрочно. Имаме мач, после пауза, и дотогава трябва да съм абсолютно наясно с хората”, допълни Антон Велков.

Трябва да поздравим Ратко Достанич, че се е заел с тази тежка задача. Като човек, който си обича клуба, тази школа трябва да има промяна положителна. Това е дълъг процес. Мисля, че първо съм по-спокоен и дълго време не съм събирал негативни неща. Смятам да се запазя такъв, въпреки че познавайки се добре, когато стане дума за футбол, аз ставам друг човек. Надявам се да имам успех, защото затова съм дошъл.

Засега остава същият екип, който е бил досега.Трябва да се фокусираме върху отбора. Няма да има резки промени.  Много е важно един треньор да се опира на екипа си”, уточни Велков. Има и други достойно хора локомотивци, които можеха да бъдат тук на моето място. Радвам се, че доверието и отговорността е при мен. Нека да започнем, да бъдем по-сигурни. Нека се запозная с качествата на футболистите какво можем да практикуваме. Единственото е, че трябва да се фокусираме не върху проблемите на противниците ни, защото имаме достатъчно собствени, които трябва да решим. Ние трябва да се оправим добре, а след това да мислим за другите. Искаме да има промяна. Трябва да бъдем балансирани. Когато има баланс не само в отбора, нещата ще вървят. Искам класирането да го харесат привържениците”, каза още новият наставник на Локомотив София. 

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX