0

Д ясното крило Анисе Бру официално стана част от Локомотив София в навечерието на столичното дерби от изтегления 12-и кръг на Първа лига с ЦСКА идния понеделник (16 септември).

25-годишният мароканец с белгийски паспорт подписа с „железничарите” за 2 сезона.

"Много съм щастлив, че съм в Локомотив. Знам, че това е един от клубовете с най-голяма история в България, нямам търпение да облека “червено-черната” фланелка и да покажа какво мога", коментира Анисе.

Той беше един от тримата играчи, които караха дълги проби в "Надежда", така че вече се е адаптирал прилично.

"Всички ме приеха много добре, отборът е много единен, а България малко прилича на Белгия, така че бързо се адаптирам. Аз вече се усещам като по-зрял и в годините бях съотборник с някои страхотни играчи, които много ми помогнаха. Вярвам, че винаги мога да нося опасност за съперника, когато стъпя на терена", допълни европеизираният африканец, който идва в клуба като свободен агент. Цената му в специализирания сайт Transfermarkt е 200 000 евро (около 400 000 лв.)

Анисе е юноша на Гент, а за последно е носил екипа на втория отбор на Стандарт Лиеж, който изпадна в белгийската трета лига. Също така в кариерата си е записал и 9 мача във втора гръцка лига за Аполон Лариса, където се засича с халфа на Янтра Габрово Станислав Дюлгеров.