0

В един от шедьоврите на Уди Алън - „Мач пойнт“, много добре е описано, че в игрите трябва да имаш и късмет. Иначе не става. Ако топката се удари в мрежата и падне от другата страна – печелиш, иначе е ясно – губиш.

В дербито с Лудогорец Фортуна не бе със „сините“. Да оставим настрана другите фактори, но решаващ в крайна сметка се оказа един рикошет. И той определи, че тимът от „Герена“ ще се прибере с празни ръце в столицата. В петък обаче не може да се отрече, че птичето отново кацна на рамото на Станислав Генчев и компания. Левски направи слаб мач с Хебър, макар някои да окачествят тази победа като „шампионска“.

Да, ще има и такива двубои. Лошото обаче е, че „сините“ много бързо загубиха респект от съперниците си. Защото на някои Веселин Великов може да им изглежда като паднал от луната с изказванията си, но истината е, че през втората част по-чистите положения бяха пред неговите играчи. А, освен това Левски позволи на противника си да се вдигне, след като е получил гол от съблекалнята....При това на „Герена“! Решението на Станислав Генчев да стартира с 11-те от Разград обаче е доста интересно.

Двойка Сангаре – Колев не произведе почти нищо, да не говорим за другата зад тях – Ел Джемили и Марин Петков. Да се чудиш на кои двама им бе по-трудно да играят един с друг. Освен това Генчев успя донякъде да изненада Захари Сираков с формацията, която избра, но не и Великов, който доста успешно й се противопостави. И докато феновете на тима са се улисали в претенциите на „сините“ за три дузпи в двубоя с „гробарите“, то доста други отчетоха, че този случай Станислав Генчев действа малко „напук“ с решението на кои 11 да се довери. И заложи на сила в момент, който трябваше да се търси изобретателност.

А, както са казали старите хора – състав, който печели не се сменя. Този от Разград със сигурност не спечели. Напротив, Левски прескачаше отборите като Хебър в друга формация. Интересно е също дали Генчев ще замени Алекс Колев, например, а не Сангаре, когато играта не му върви. Или това няма да стане, защото Колев ще се разсърди.

Съображенията, че някой ще се „нацупи“, също може да се окажат фатални в даден момент. Защото с един недоволен може да се справиш, но какво ще стане 3 или 4. Доста неприятно прозвуча от устата на Генчев, че е искал да замени 8 души за второто полувреме. В крайна сметка обаче не предприе нищо. А би трябвало поне поне 1 да изгори в такъв момент. Но явно не го бе съгласувал с Живко Миланов, който е наказан за 3 мача и не бе в съблекалнята. На „Герена“ ни уверяват, че ще вземат мерки и грешките няма да се повторят. Дано. Колкото по-малко бъркат от скамейката на Левски – толкова по-добре. Иначе първо Фортуна, а след това и тези, които днес ги боготворят ще им обърнат гръб. 

Автор: Андрей Андреев