0

Т ъкмо си мислиш, че ЦСКА е стигнал дъното в онова гостуване на Спартак Варна, в което "соколите" нямаха ден и вкараха само три безответни гола на "червените", и отнякъде се появява 36-годишният Галин Иванов и Славия, после дойде поредният звучен шамар от Арда...

На този ЦСКА някогашното дъно вече е небето. Трябва много усилия и талант на артистите Стипич, Фичо, СтоЕнчо и сие, за да превърнеш отбор, борещ се за титлата, в това пихтиесто и емоционално ликвидирано нещо. По-лошото е, че на футболистите очевидно вече не им дреме особено. Играчите на Арда ги разнасяха по терена без усилия, а "червените" не изглеждаше да не напъват много. Браян Кордоба беше смачкан като мравка при първия гол на тима от Кърджали. Другият централен защитник Християн Петров го разминаха като микроскопична гара при втория. Това всъщност е върхът на айсберга, а отдолу е нещо страшно. ЦСКА играе без стил, идея и емоция. Играчите тичат малко, но за това пък безсмислено. Стипич успя да ликвидира и най-стабилния си футболист - Кареасо, след като му смени позицията, а "червените" загубиха най-важния си черноработник. Така "армейците" станаха по-слаби в защита, а плюс от тази промяната просто няма.

Стигаме и до норвежкото трио в средата на терена, което от известно време играе сякаш насила. Принципно най-качествените футболисти на ЦСКА - Линдсет, Хайнц и Скаршем, са толкова безлични и небрежни към червената фланелка, че почват да пораждат съмнения, че бойкотират.

Истината е, че "червените" никога на са играли толкова слабо в толкова поредни мачове. Това от своя страна не кореспондира със силния старт на сезона. ЦСКА игра брилянтен футбол през първото полувреме в гостуването си на Лудогорец и тотално надигра съперника си. След тези бляскави 45 минути, които дадоха много надежди и възродиха едни позабравени мечти, "армейците" сякаш се счупиха. Защо? Какво се случи? Какво се обърка? Кой го обърка? Това са все въпроси, които не дават мира, когато сърцето ти бие в пулса на ЦСКА.

Ясно е, че Томислав Стипич е свършен за "червените". Хърватинът се провали с гръм и трясък, а в началото нямаше индикации, че това ще се случи толкова бързо и безвъзвратно. Смяната му обаче няма да има ефект, ако ръководството продължи да работи в същата формация и по същия начин. ЦСКА се нуждае от голяма промяна, за да тръгне нагоре.

Автор: ГЕНАДИ СЕМОВ