0

28 души са задържани от началото на футболната среща между Левски и ЦСКА на националния стадион „Васил Левски“, съобщиха от СДВР. Осем от тях са за притежание на наркотични вещества, двама за забранени предмети, двама агресивни, един за неподчинение на полицейско разпореждане и 15 за носене на пиротехника – 11 от тях непълнолетни  - сред които и четирима малолетни.

Има и пострадали служители на реда -двама от тях са с повърхностни изгаряния по врата и лицето. Ангажимент по охраната на реда на спортната среща имаха частни охранителни фирми, а столичните полицаи бяха в готовност да се намесят при възникнала необходимост.

УЖАС: Националният стадион опасан с бомби!

Съгласно предварителния план, след приключване на мача на територията на стадиона бяха забавени привържениците на победилия отбор до оттеглянето на противниковите фенове. Всички посетители напуснаха без сериозни инциденти. Към момента няма сериозни нарушения на обществения ред по улиците в района и в посоките на изтегляне на феновете на двата отбора, се казва още в съобщение на СДВР.

Иначе по време на самата среща неприятни сцени се случиха в Сектор “А” на националния стадион “Васил Левски”. Представители на охранителна фирма нахлуха в зоната и започнаха да бият фенове. Оказаха се пострадали малко момче и жена, които потърсиха медицинска помощ и бяха откарани с линейки в здравно заведение.

Причина за агресията бяха изстреляни ракети от двете агитки и последваща намеса и на полицията

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ЦСКА взе вечното дерби! Хайнц и Каранга донесоха успеха на „червените“

Ел Маестро: Това беше една от най-хубавите ми победи

Николай Костов: Поемам вината за поражението и се извинявам на феновете

Наско Сираков: Сами се бихме, не играхме това, което можем

Филип Филипов: Не одобрявам ракетите, лошо и опасно е за хората!

ЦСКА избухна яко в съблекалнята, голмайсторът Хайнц куфее с феновете