0

Б арселона допусна нова огромна издънка и то като домакин, завършвайки 3:3 срещу предпоследния в Ла Лига Гранада в мач от 24-ия кръг на първенството. По този начин каталунците тотално сложиха кръст на каквито и да е шансове за битката за титлата в испанския шампионат.

16-годишният Ламин Ямал даде преднина на домакините в 14-ата минута след пас от Жоао Кансело. Гранада изравни в заключителните моменти на първото полувреме. Рикард Санчес бе точен за 1:1 в 43-ата минута, а в 60-ата Факундо Пелисти извезе гостите напред за 2:1.

Нападателят на Барселона Роберт Левандовски реализира за 2:2 с попадение в 63-ата минута след пас от Илкай Гюндоган, но само още три минути по-късно тимът на Гранада пак излезе напред след попадение на Игнаси Мигел за 3:2. Ламин Ямал спаси поне точката за каталунците, вкарвайки втория си гол в мача след удар от дистанция в 80-ата минута и оформи крайното 3:3.

Барселона остана на трета позиция във временното класиране в Ла Лига с 51 точки, като пропусна да се доближи по-сериозно до втория Жирона, който има 56 точки. Гранада от друга страна е предпоследен, 19-и, и продължава битката за спасение в елита, събирайки 13 точки.