0

М анчестър Юнайтед победи Реал Сосиедад с 1:0 в Сан Себастиан в последния мач от груповата фаза на Лига Европа. Главен съдия на двубоя бе българският рефер Георги Кабаков. Единственото попадение в срещата бе дело на 18-годишния талант на Манчестър Юнайтед Алехандро Гарначо.

Този успех не достигна на „червените дяволи“ за първата позиция в групата и те останаха на 2-ро място с 15 точки, но с по-лоша голова разлика от Реал Сосиедад, който е на върха. 

В другата среща от групата, която се изигра по същото врем Шериф Тираспол се наложи над Омония Никозия с 1:0. Победният гол за молдовците бе дело на Рашид Ибрахим Аканби в 88-ата минута на срещата. Шериф остава на 3-о място и ще играе в Лигата на конференциите на пролет, докато кипърският тим е последен без спечелена точка.

Страхотна драма предложи група „F“ в Лига Европа, след като четирите отбора в нея завършиха с еднакъв точков актив! Фейенорд надви Лацио с 1:0, докато Мидтиланд победи Щурм Грац с 2:0 и така и четирите отбора събраха по 8 точки в актива си след 6 мача.

В Ротердам Сантиаго Хименес даде аванс на домакините в 64-ата минута, когато се пребори със защитата на Лацио и след центриране от дълбочина на Килиндши Хартман и по-малко от минута, след като се появи на терена, порази вратата на "орлите".  Този гол бе решителен за нидерландския тим, тъй като така Фейенорд си гарантира първото място в групата.

В другия мач от тази група Мидтиланд победи Щурм Грац с 2:0. Двете попадения за датския тим са дело на Андерс Дрейер, който се разписа в 15-ата и 72-ата минута. Така Мидтиланд успя да си гарантира място на елиминациите във втория по сила европейски клубен турнир.