0

С тарши треньорът на Лудогорец (Рз) Анте Шимунджа говори пред журналистите преди утрешния мач в група С на турнира Лига Европа с испанския Бетис и очерта целите и стратегията на отбора. Също така добави, че със сигурност от групата отпада Доминик Янков, който е с контузия.

Капитанът на националния отбор Кирил Десподов пък едва е започнал леки бегови упражнения и все още няма яснота колко ще бъде готов за игра.

"Да играем у дома, нашият стадион, нашият терен, всичко е наше. Винаги е приятно да се играе. И е нормално, ако искаме да се представим добре, трябва и да се защитаваме добре“, отбеляза словенецът.

Попитан какво трябва да промени Лудогорец, за да бъде по-добър в сравнение с предишния мач срещу Бетис, словенският треньор отговори: "Специално в защита и в последната третина от терена, е много важно да останем концентрирани, агресивни и спокойни. 

Не можем да имаме дистанции с центрирания или дълги удари, ние трябва да сме близо до противника. Но за да го направим, трябва да сме агресивни и в атака, и в средата. Знаете обаче, че няма как да се прави 90 минути".

"Винаги разчитам на най-добрите, които са в момента. И няма да бъде по-различно за утрешния мач. Доминик не е готов да играе. Десподов започна да тича и ще видим реакцията на тялото му след това. Другите са на линия да играят и ще се опитаме да направим най-добрия състав, който да бъде агресивен, много атакуващ. И много конкурентен на противника".

В класирането Бетис има 10 точки, Лудогорец е със 7 на 2-ата позиция. Следва Рома с 4, който притиска разградчани за 2-ата позиция.

Попитан Лудогорец ще излезе с мисълта да спечели 1-ото място в групата и прескачане на плейофите, словенският треньор отговори: "Ние сме много амбициозен отбор, но знаем срещу кого ще се изправим утре. И ако имаме шанс, ще го грабнем с две ръце. 

От първия мач ние сме казали, че искаме да победим, независимо къде и с кого играем и това е нашата цел утре.“

24-годишният бразилски полузащитник Густаво Нонато е ново попълнение на Лудогорец, но от мач на мач се превръща в по-важен футболист. Дебютът му беше незабравим – при победата над Рома в Разград, като резерва.

Най-вероятно той ще излезе като титуляр утре срещу Бетис в среща от 5-ия кръг на група С на турнира Лига Европа вместо Мануел Кафумана Шоу.

"Винаги е добро чувството да играеш на стадион с много фенове, които да ни подкрепят. И утре няма да бъде различно. Особено когато играем пред нашите фенове. Ще ни помогнат със сигурност, както ни помогнаха срещу ХИК и Рома. С тяхната подкрепа да изиграем един добър мач и да победим“, заяви Нонато на пресконференция по повод срещата.

След това той разказа и как преминава подготовката на тима преди срещата със зелените от Севиля. След четири изиграни кръга в група С на турнира Бетис е начело с 10 точки, пред Лудогорец със 7, Рома има 4, а финландците от ХИК (Хелзинки) са с 1. Лудогорец и Бетис излизат един срещу друг утре от 19.45 часа на стадиона в Разград.

"Ние знаем европейските мачове колко са важни. Да, европейските мачове са с друга атмосфера, но се опитваме да направим същото и в местното първенство.“

Попитан на прага на своя 10-и мач във всички турнири с екипа на шампионите как върви адаптацията, пристигналият от Интернасионал (Порто Алегре) халф обяснява: "Адаптацията е процес, който усещам много добре. Вече около 2 месеца съм тука. Има различен начин на игра, различна култура. За много играчи е различно, но аз се опитвам да се адаптирам максимално. И не е само се отнася за бразилците. Всички ми помагат, не само бразилците, които са тук. Все по-добре искам да тренирам, щастлив съм и искам да направя история в Лудогорец.