0

А вторитетното британско издание “Гардиън” състави рейтинг на фаворитите за спечелване на титлата от световното първенство в Катар, което е в края на годината. 

Като основен претендент за трофея е посочен отборът на Аржентина, като основните аргументи са представянето на “гаучосите” в квалификациите и скорошната разгромна победа над европейския шампион Италия с 3:0 в турнира “Финалисимо”. 

След Аржентина, водена от Лео Меси, е поставен отборът на Бразилия, който загуби финала за Копа Америка през 2021 г. На трето място британците са поставили Испания. 

“Ла фурия роха” разполага с младо и талантливо поколение, но като недостатък се посочва отсъствието на изявен голмайстор. 

В Топ 10 попадат още отборите на Нидерландия, Германия, Франция, Дания, Белгия, Португалия и Англия. Световното първенство в Катар ще се проведе от 21 ноември до 18 декември. На шампионата ще вземат участие 32 отбора, като последният участник стана Коста Рика. Иначе "Гардиън" дава най-малък шанс за титлата на Саудитска Арабия