0

Е литният английски рефер Крейг Поусън ще ръководи първия мач на Лудогорец в групите на Лига Европа този сезон срещу Рома. Срещата е в четвъртък от 19.45 часа в Разград.

Помощници на 43-годишния арбитър ще бъдат сънародниците му Лий Бетс и Иън Хюсин. Четвърти съдия е Робърт Джоунс, също от Англия.

Дарън Инглънд и Питър Банкис са двамата англичани, ангажирани за видеосъдийството – VAR.

Поусън ръководи реванша на Лудогорец срещу Марибор от плейофа за влизане в групите на Лига Европа през 2019 година. Тогава двубоят завърши 2:2, а Поусън отсъди дузпа за Лудогорец, реализирана от Клаудиу Кешерю.

Той е свирил и мач на „вълците“ в същия турнир – в груповата фаза на Лига Европа през 2019 г. Поусън изведе Рома срещу австрийския Волфсбергер, срещата приключи 2:2 след 2 изравнявания на гостите.

Миналата седмица Поусън бе четвърти рефер на мърсисайдското дерби Евертън – Ливърпул (0:0).

Междувременно италианските медии информират, че треньорът на "вълците" Жозе Моуриньо очаквано ще завърти състава си за гостуването в Разград в четвъртък от 19.45 часа на "Хювефарма Арена".

Голмайсторът на тима Тами Ейбрахам ще пропусне двубоя заради контузия в рамото, а на негово място като титуляр за първи път се очаква да започне новото попълнение Андреа Белоти.

Крайните защитници Рик Карсдорп и Леонардо Спинацола разочароваха с изявите си при резила срещу Удинезе с 0:4 в неделя и вероятно ще седнат на пейката, а на тяхно място се очаква да започнат Зеки Челик отдясно и Никола Залевски на левия фланг.
 
Новото попълнение Мади Камара също може да започне като титуляр като дефанзивен халф, пишат още медиите на Апенините.