0

О чевидно, който и да ръководи ЦСКА, селекцията се прави не спрямо изискванията на треньора, а по някакъв друг странен принцип, напомнящ изключително много на актуалния през комунизма „кипи безсмислен труд”.

Директори, скаути и всякакви допирателни до „армейците” обикалят географията по света и у нас в търсене на безразборни играчи. Така се оказа, че полският Ягелония Бялисток е получил сериозна оферта за испанския си лидер в центъра на защитата Адриан Дигес от ЦСКА. Това твърди авторитетният тамошен журналист Самуел Штигиелски.

Дигес е в Ягелония от миналото лято, като през последната кампания е бил най-добрият им футболист. Поляците обаче са отказали да се разделят с 28-годишния роден в Мадрид централен защитник дори и срещу голяма сума (в специализирания сайт Transfermarkt цената му е 1 млн. евро), защото не искат да отслабват отбора.

Този четвъртък Ягелония гостува на Аякс за Лига Европа (загуба в първия мач с 1:4), като при елиминация, ще участва в групите на Лигата на конференциите. Тимът има гарантирано място в континенталните турнири поне до зимата въпреки слабия старт на новия сезон, който включва и 2 поражения в първенството - от Краков и Катовице.

Адриан Дигес е продукт на академията на Хетафе. Той играе с ляв крак и може да действа и като ляв бек. В родината си се е подвизавал за Алкоркон, Фуенлабрада, Алавес, Уеска и Понферадина преди да премине в Ягелония с договор до следващото лято.