0

А рсенал завърши годината по най-добрия начин, побеждавайки Брайтън с 4:2 в двубой от 18-ия кръг на Висшата лига. 

Така тимът, воден от Микел Артета, вече има седем точки преднина на върха пред действащия шампион Манчестър Сити. "Гражданите" взеха само точка от домакинството си на Евертън по-рано днес. 

"Артилеристите" записаха пета поредна победа в първенството и девети успех в последните си мача във Висшата лига. Те поведоха още във втората минута чрез Букайо Сака. 

След ранното попадение "топчиите" бяха отборът, който диктуваше събитията на терена и играеше по-добре. Това даде резултат в края на първата част. В 39-ата минута отбита топка стигна до Мартин Йодегор, който стреля в десния ъгъл, за да покачи аванса на Арсенал на 2:0.

Второто полувреме започна както завърши първото - с гол за Арсенал. В 47-ата минута Еди Нкетия покачи на 3:0. 

Брайтън върна един гол в 65-ата минута, когато Каоро Митома си освободи пространство в наказателното поле, получи пас от Паскал Грос и изпрати топката в долния десен ъгъл. 

В 71-ата минута Йодегор намери Габриел Мартинел с отличен пас, а бразилецът не остави шанс на Санчес да спаси за 1:4. 

Шест минути след това грешка на защитата на Арсенал позволи на Евън Фъргюсън да прати отблизо топката във вратата на Рамсдейл. 

В 89-ата минута Митома вкара топката във вратата и Артета веднага започна да ръкомаха на играчите си да се успокоят, за да не си изпуснат мача. За щастие на Арсенал попадението не бе зачетено заради засада.