0

Д вата мадридски отбора - Реал и Атлетико, завършиха при резултат 1:1 в дербито от 23-ия кръг в Ла Лига. Гол в последната минута не позволи на футболистите на Карло Анчелоти да излязат на 4 точки пред Жирона.

"Кралете" откриха резултата в 20-а минута. Тогава упоритата игра на Браим Диас създаде суматоха в защитата на "дюшекчиите". Това позволи на техничния футболист да се озове сам срещу Ян Облак и от близка дистанция да го преодолее.

В началото на второто полувреме Стефан Савич успя да прати токата в мрежата, след като Гризман центрира от ъглов удар. ВАР обаче отмени гола, защото Саул Нигес се оказа в засада и пречеше на Аний Лунин да се намеси.

Към края на срещата отново Гризман бе замесен в опасно положение, но техничното му изпълнение с пета бе отразено от стража на "лос бланкос".

Все пак паритетът бе възстановен с последния удар по топката. Една изритена топка в наказателното поле достигна до Мемфис Депай, който я отклони с глава. Начо и Карвахал се засуетиха и Маркос Йоренте се разписа с глава срещу бившия си тим.

В класирането Реал Мадрид остава на само 2 точки пред втория Жирона, а именно двата тима се срещат след седмица.

Атлетико Мадрид заема четвърта позиция, а в сряда ще играе първи полуфинал от "Купата на Краля" срещу Атлетик Билбао.