0

О бщинският съвет на Барселона издаде разрешението за работите по обновяването на стадион „Камп Ноу“, което каталунският клуб планира да започне този юни.

Очаква се още през сезон 2022/23 да започне работа по първата и втората трибуна (без да се засяга капацитетът), както и събарянето на третата трибуна за лятото на 2023 година.Това означава, че през сезон 2023-24 г. мачовете на първия отбор ще се играят на Олимпийския стадион „Луис Компанис“.

В Общинския съвет на Барселона кметицата Ада Колау и президентът на клуба Жоан Лапорта представиха подробностите за споразумението за стартирането на проекта за обновяване и разширяване на стадиона, който клубът планира да завърши през сезон 2025-26. 

С тази концесия Барселона има зелена светлина да започне обновяването на една от ключовите части на Espai Barça, проектът, който включва ремоделирането на футболния стадион, изграждането на новия Palau Blaugrana и градската реорганизация на околностите на „Камп Ноу“.

Изпълнението на работите ще означава, че футболните мачове, които обикновено се играят на „Камп Ноу“, ще бъдат преместени на Олимпийския стадион Lluís Companys през 2023-24.

Сега остава да се постигне и договорка между градските власти и клуба за условията на използването на това спортно съоръжение.