0

Б етис спечели срещу Виляреал с минималното 1:0 в мач от петия кръг в Примера дивисион и направи най-силна домакинска серия в клубната си история за първи път след 1995 година. 

"Зелено-белите" от Андалусия са с четири последователни победи пред собствена публика без нито един допуснат гол.

До момента „вердибланкос“ загубиха единствено от Реал Мадрид на „Сантиаго Бернабеу“. Виляреал пък бе без допуснат гол в испанския шампионат, но Бетис прекъсна тази серия.

Победният гол за състава, воден от старши треньора Мануел Пелегрини, бе дело на Родри Санчес в 61-ата минута след като се възползва от асистенция на бразилския нападател Луис Енрике. Малко преди това Борха Иглесиас пропусна добра възможност също да се разпише във вратата на гостите.

В следващия си мач Бетис посреща Лудогорец на „Бенито Виямарин“ в четвъртък вечер в мач от втория кръг на груповата фаза на Лига Европа.

Настоящата поредица от срещи започна в края на миналия сезон и продължи при успеха срещу "жълтата подводница" късно снощи. През 1995 година Бетис беше воден от треньора Лоренсо Сера Ферер.

"Победата дойде трудно, но е изключително ценна, защото Виляреал е доста силен отбор. Доволен съм, че се представихме толкова силно срещу този противник.  Опитахме да играем с максимална интензивност, за да притиснем съперника, който умее да си подава отлично топката. Нямаме нужда да променяме стила ни в защита", заяви настоящият старши треньор на севилци Мануел Пелегрини пред местните медии.

Носителят на националната купа за миналия сезон Бетис има 12 точки и се изкачи на трето място в шампионата на Испания.