0

Л евски се превърна в трън очите на феновете на ПАОК с победата с 2:0. Логично „двуглавите орли“ отнесоха доста критики. „Мач Телеграф“ потърси гледната точка на бивш играч на „сините“, който от години следи ситуацията в южната ни съседка и Кипър – Костадин Башов.

„Доволен съм от това, което Левски показа. Вижда се прогрес още от миналата година. Станимир Стоилов си върши перфектно работата, но той сподели след срещата, че в Солун няма да е същото и с право има притеснение. Това, което се вижда е, че „сините“ имат плюсове, но и минуси. Правят се грешки, но е по-важно, че успяхме да победим. ПАОК не е някакъв случаен отбор. В Гърция имаше критики, но не бих казал, че са били чак толкова остри. Причината е, че „двуглавите орли“ имат цели 18 нови футболисти. Това е почти 85% от отбора“, започна той.

„Виждали сме много обрати след 2:0 в първата среща. Не е особено комфортен резултат, а и вече го няма правилото за гол на чужд терен. Много е важно как ще излезе Левски на „Тумба“. Ако са добре организирани, както в четвъртък, а преди това и в мачовете с Лудогорец за Купата, ще е много хубаво. Вижда се и прогрес в младите играчи на „сините“. Да си призная - не очаквах победа чак с 2:0. Предполагах, че Левски ще победи, но с гол аванс. Нещо от сорта на 1:0 или 2:1. Предполагах, че гърците ще реализират веднъж, защото им наблюдавах много от контролните, които бяха срещу сериозни съперници. ПАОК не показаха това, което демонстрираха в проверките. Друг голям плюс за Левски е, че вече се бяха изиграли два официални мача.

Стоилов знае много добре какво го чака. Отборът трябва да бъде компактен и да не се допусне лесен първи гол. Ако това се случи - ще стане трудно. Доста са темпераменти феновете на ПАОК. Надявам се Левски да продължи. Това ще бъде голям плюс за българския футбол. Без значение кой е фен на Левски, ЦСКА, Ботев Пд или Лудогорец, всеки българин трябва да подкрепя отборите, които ни представят в Европа. Ние сме българи преди всичко“, коментира Башов.

„В първата среща Левски бе по-хитър. Стояхме по-добре тактически и момчетата се раздадоха. Имаше и много отсъстващи играчи. Надявам се да има нещо повече от „приказка“.  Аз съм оптимист и се вижда сериозен напредък.

Помогнах на Янис Каргас да подпише преди време с Левски. А после си го върнахме обратно в Гърция, след като се стигна до деликатната финансова ситуация на „Георги Аспарухов“. Двете страни се разделиха по взаимно съгласие, по приятелски. Янис е много отзивчив и въобще не си поиска парите от Левски. Тогава му обяснихме за какво става въпрос и той прояви много голямо разбиране. Не направи никакви проблеми на клуба.

Сега отново чрез нашата агенция той подписа с ПАОК. Искаха го и от други два отбора АЕК и Панатинайкос. Преговорите започнаха още през зимата, но ПАО имат финансови проблеми, а АЕК се забави. От Солун бяха най-най-настоятелни. Така се озова в при тях“, разкри Башов.

Той допълни, че ще гледа на живо реванша между АПОЕЛ и Ботев Пд. „Няма да им е никак лесно на пловдивчани. За мен изпуснаха доста шансове. Най-големият плюс за АПОЕЛ при домакинството им е жегата. Ако се справят с нея – пловдивчани ще продължат“, завърши Башов.