0

Б радли Мазику, французинът с конгоански корени, който сега рита за Сервет, изпитал особена наслада от елиминирането на Лудогорец от Лигата на конференциите, става ясно от негово интервю за БТА.

Левият бек, който игра  на „Българска армия“ между 2019 и 2022 г., обещал на Амос Юга, да бият „орлите“ и заради „червените“.

“Например, вчера (в сряда) се чух по телефона с Амос Юга. Той много искаше да бием. Обещах му, че ще победим и заради ЦСКА. Знаете каква е конкуренцията между двата отбора“, каза Мазику.

„Винаги ще съм задължен и благодарен на ЦСКА. Те повярваха в меня взеха ме, когато бях много млад. Много се развих в България, много научих тук. 

Безценно беше като опит. Изкарах три страхотни години. Те ще останат като част от кариерата, от живота ми. Никога няма да забравя“, отбеляза още Мазику, като добави, че още помни някои думи за елементарен разговор на български „Как си?", "добре", "ляво", "дясно".

За Лудогорец той изтъкна, че отборът изглежда различен - „откакто напуснах България много играчи са се сменили”. “Но има и такива, които познавам - Текпетей, Оливие Вердон. Имахме възможност да си разменим по няколко думи, все пак сме играли често един срещу друг, особено с Текпетей“, сподели той.

За мача в Разград Мазику каза: „Мисля, че през първото полувреме имахме добър контрол върху мача, получи ни се играта, вкарахме гол. След почивката Лудогорец натисна, но го очаквахме, бяхме подготвени. Справихме се като отбор и колектив. Имаше трудни моменти, преодоляхме ги заедно.

Аз се опитвах да се придържам към тактическия план. В първия мач бях сменен на почивката, за да променим схемата, сега останах на терена до края. Получих жълт картон, но изкарах и картон на съперник. Имах дори възможност да стрелям към вратата, пропуснах.

В първия двубой доминирахме, липсваше ни само голът. Като цяло двубоят беше много изравнен, реши се от малко неща, детайли. В крайна сметка ние сме победители, но се борихме за това, нищо не е дошло даром.”