0

Л удогорец успя сериозно да притесни Рома на „Олимпико“, но загуби с 1:3 в решителен мач от група C на Лига Европа. Така „орлите“ остават трети в класирането и през пролетта ще продължат участието си в третия по сила европейски клубен турнир - Лигата на конференциите.  

Разградчани поведоха в края на първото полувреме с гола на Рик Джонатан, който шутира от далеч. Треньорът на „вълците“ Жозе Моуриньо направи три смени на почивката. В игра влезе Николо Дзаниоло, който поведе домакините към обрат. Той спечели две дузпи, реализирани от Лоренцо Пелегрини в 56-ата и 65-ата минута.

Така римляните стигнаха до пълен обрат и си върнаха контрола върху случващото се на терена. Десетина минути по-късно гол на Нонато не беше зачетен заради дискусионно нарушение на Рик Джонатан срещу Рожер Ибанес в началото на нападението.

Рома - Лудогорец, Лига Европа. Снимки: start-photo.bg
Рома Лудогорец Рома Лудогорец Рома Лудогорец
29

В 85-ата Николо Дзаниоло сложи точката на спора, вкарвайки за 3:1. В последната 90-а минута от редовното време Оливие Вердон си изпусна нервите, след като настъпи Никола Залевски и беше изгонен с директен червен картон. 

В крайното класиране в групата Лудогорец е трети със 7 точки и продължава в Лигата на конферениите. Бетис и Рома ще играят в Лига Европа като първи и втория. Последен е ХИК Хелзинки с 1 точка.

Напролет разградчани ще играят с някой измежду завършилите на второ място в групите на ЛК, като жребият е в понеделник (7 ноември).