0

П ървият мач след като Юрген Клоп шокира всички с решението си да напусне Ливърпул – срещу Норич за ФА Къп, очаквано бе специален. Но не заради резултата – 5:2 за „червените“, а за реакцията на публиката на „Анфийлд“ към Клопо, чийто лик краси големи стени в града, където той е толкова обичан и толкова свой.

На лов за „канарчета“: Ливърпул попиля без милост Норич за Купата на Англия (ВИДЕО)

Клоп се врече на Ливърпул: Дори да умирам от глад, няма да отида в друг английски клуб

ЗАЩО, ЗАЩО? Юрген Клоп покруси Ливърпул – обяви че напуска след края на сезона!

И стадионът вибрираше по-мощно отколкото при която и да е знаменита победа за титла или Шампионската лига. Химнът „You;ll Never Walk Alone” прозвуча така страстно, че на Клоп, седнал и стиснал зъби, гледайки към земята, му бяха нужни цялата воля и дисциплина, за да не покаже слабост или сълза.

Но всички знаеха, че песента, специално донесените в негова чест шалове с името му, сърцата на тези мъже и жени от Мърсисайд, бяха само и специално за него, за Юрген Клоп.

Макар, че той предварително бе помолил да не пеят специалната песен в негова чест, тя екна, с мелодията на I Feel Fine на "Бийтълс": Толкова се радвам, че Юрген е Червен. Толкова се радвам, че даде това, което обеща; Юрген ми каза, "нали знаеш. ще спечелим Висшата лига", така каза той; Влюбен съм в него и ми е добре!".

Той го изрази по своя си начин, с тънката ирония, докато говореше на английски пред медиите точно как се е чувствал: "Много емоционално, аз трябваше да се стегна, за да не ме повлече и мен, но го разбирам. Зная вече какво е отношението между нас, но те (феновете) пак го показаха, изключително, просто прекрасно! 

Но същевременно в мачовете ние трябва да сме бойци, а не да празнуваме стария човек отстрани! Бях казал на хората да не пеят моята песен прекалено рано, но ето, те вече не ме слушат!"