0

А тлетико Мадрид стана последният 1/4-финалист в Шампионската лига, след като елиминира Интер с дузпи. В редовното време срещата приключи при резултат 2:1 за "дюшекчиите". Първият мач в Италия завърши 1:0 в полза на „нерадзурите“ и така се стигна до продължения.

Пред рекордните за "Сивитас Метрополитано" 69 196 души Интер поведе в 33-ата минута. След многоходова атака отляво Николо Барела изведе Федерико Димарко в наказателното поле на домакините, той запази хладнокръвие, за да намери средата на вратата за 1:0.

Само две минути по-късно Антоан Гризман върна равенството за 1:1, преодолявайки Ян Зомер. Това бе попадение номер 36 за френския футболист в Шампионската лига, като изпревари с едно повече  Единсон Кавани.

„Дюшекчиите“ хвърлиха всичко в атака и успяха да стигнат до попадение в 87-ата минута. Коке пусна пас към Мемфис Депай, който с мощен удар в долния ляв ъгъл направи резултата 2:1. Нидерландският национал се разписва в Шампионската лига за първи път от 7 август 2020 г. срещу Ювентус.

При дузпите великолепни спасявания направиха и двата вратари – Ян Облак предотврати удари на Алексис Санчес и Дави Клаасен, а стражът на Интер Зомер хвана изпълнението на Саул Нигес. Големият грешник обаче се оказа световният шампион с Аржентина Лаутаро Мартинес, който стреля над напречната греда при изпълнението на последната, пета дузпа и прати Атлетико напред.

В другия мач от вечерта, който приключи в редовните 90 минути, Борусия Дортмунд  победи ПСВ Айндховен с 2:0  и го елиминира с общ резултат 3:1.

Джейдън Санчо откри резултата още в третата минута. Марко Ройс удвои в добавеното време и класира своя тим за 1/4-финалите.

Там вече ги очакват Байерн Мюнхен, Пари Сен Жермен, Реал Мадрид, Манчестър Сити и Барселона. 

Жребият е в петък, 15 март, от 13:00 ч. българско време.