0
Бетис - Лудогорец, Лига Европа - 3:2. Снимки: start-photo.bg
Бетис Лудогорец Бетис Лудогорец Бетис Лудогорец
16

Българският шампион Лудогорец изигра изключително силен мач при визитата си на Реал Бетис в Испания, но загуби втората си среща от групите на Лига Европа с 2:3. 

Предварителните очаквания бяха за тотална доминация от „лос вердибланкос“, но „орлите“ демонстрираха отлична компактна игра и единствено малките детайли и класата на испанския отбор донесоха победата на хората, ръководени от Мануел Пелегрини.

Също така „орлите“ станаха първият отбор през новия сезон, които вкарват голове на „Бенито Виямарин“, като Бетис до този момент е категоричен доминант, когато приема съперници на своята арена.

Луис Енрике даде аванс на Бетис в 26-ата минута, а легендата Хоакин удвои актива за своите с чудесен гол в 40-ата минута. Кирил Десподов намали пасива на разградчани в добавеното време на първата част, за да може Серхио Каналес да покачи до 3:1 в 59-ата. 

Бетис - Лудогорец, Лига Европа - 3:2. Снимки: start-photo.bg
Бетис Лудогорец Бетис Лудогорец Бетис Лудогорец
16

Влезлият като резерва Рик Джонатан направи 2:3 с добър удар в 75-ата минута, а в 88-ата Матиас Тисера беше много близо до това да изравни резултата при визитата на Лудогорец с глава, но не успя да насочи доброто центриране на Десподов.

В добавеното време на срещата пък Дени Групер направи чутовен пропуск, след като беше изведен сам в наказателното поле на Бетис, но прати топката встрани, вместо във вратата на чилийския вратар Клаудио Браво.
Така Лудогорец затвърди добрите си игрови изяви след старта на груповата фаза в Лига Европа и победата с 2:1 над Рома. Към този момент „орлите“ остават трети с три точки, колкото има и вторият тим от Рим, ала „вълците“ са с по-добри показатели при головата разлика. 

Бетис е първи с шест пункта след два успеха, а ХИК Хелзинки остава четвърти с нула точки. 

Именно срещу финландския тим е следващото препятствие на Лудогорец в Европа, като на 6-и октомври отборът на Анте Шимунджа гостува във Финландия.

Мачове от група "С" на футболния турнир Лига Европа:

Бетис (Испания) - Лудогорец (България)     3:2

Рома (Италия) - ХИК Хелзинки (Финландия)   3:0

Временно класиране:
1. Бетис      2    2   0    0    5:2    6 точки
2. Лудогорец  2    1   0    1    4:4    3
3. Рома       2    1   0    1    4:2    3 
4. ХИК        0    0   0    2    0:5    0