0

Л ионел Меси трябва да преглътне събарянето на негов 4-звезден хотел на стойност 30 милиона евро в Барселона, тъй като сградата със 77 спални не отговаря на градските стандарти, съобщи „Ел Конфиденсиал“.

Аржентинската легенда на Пари Сен Жермен празнуваше в понеделник, когато вдигна Златната топка за седми път.

Сега нападателят със седмична заплата от 767 000 евро в ПСЖ се изправя пред проблем за милиони. Четиризвездният „MiM Sitges“ на Меси се намира недалеч от частното имение, в което живееше в Барселона и беше едно от любимите му места за посещение.



Според El Confidencial в момента се чака съдебна заповед за събаряне на имота. От изданието дори се обърнаха към лагера на Меси за коментар, но нито той, нито екипът му решиха да говорят по въпроса.

Меси, който притежава хотели в Ибиса и Майорка с Majestic Hotel Group, похарчи през 2017 г. 30 милиона евро за покупката на хотел MiM Sitges, който се намира на по-малко от 100 м от морския бряг. Естетически хотелът има нов, модерен и атрактивен облик. Принадлежи на Меси, който при покупката въобще не е бил информиран, че хотелът не отговаря на градските разпоредби и има висяща съдебна заповед за събаряне.

Един от проблемите е, че балконите са твърде големи - но цялата конструкция зависи от тях и може да доведе до срутване на сградата, ако бъдат намалени или дори частично съборени.

А аварийният план в случай на пожар също не отговаря на изискванията, според последните информации.

Смята се, че Меси е разбрал за заповедта за събаряне едва когато вестникът се обърна към него за коментар.

Хотелът разполага със 77 спални, нощувка излиза около 124 евро на вечер в стандартна стая през силния сезон.

Sky Bar на покрива откроява хотел MiM Sitges – там има басейн, както и невероятна панорамна гледка към града и Средиземно море, както и огромна гама от коктейли.

Хотелът разполага и със спа център от най-висок клас, а наред с процедурите и масажите, има хидротерапевтична верига (само 30 евро на човек), която включва сауна, турска баня, сензорни душове, басейн за отдих, студена вана и басейн със солена вода.

Хотел MiM Sitges е екологичен, като 80 процента от материала, използван за изграждането на сградата, е рециклиран.

Хотелът разполага с резервоари, които събират отпадъчна вода от всеки душ, която след това се филтрира, почиства, обработва и използва в тоалетните и за поливане на растенията.