0

С евиля измъкна рекордна за клуба трансферна сума за продажбата на френския защитник Жюл Кунде в Барселона, съобщиха испанските медии. Каталунците ще платят 50 милиона евро за 23-годишния френски национал, към които ще добавят още 10 милиона евро под формата на бонуси за постижения.

Само преди седмица Кунде е бил „продаден“ на Челси, разкри спортният директор на севилския клуб Мончи. Лондончани после внезапно отстъпили, тогава Барселона направила своето предложение.

„В началото на пазара имаше повече ухажори, отколкото в края. Тези, които останаха, особено Челси, който ни занимаваше през последния месец. Миналия четвъртък постигнахме устно споразумение с Челси, а също и с играча В последния момент някои съмнения от страна на Челси накараха всичко да спре през уикенда. И Барселона за първи път се свързаха с нас от миналия понеделник - не и преди”, разясни Мончи.

“Направиха ни оферта, която беше по-ниска от това, което искахме. И тогава стигнаха значителна сума, като това е най-важната продажба в историята на клуба, не само заради сумата, но и заради времето“, обясни Мончи, който преживя тежки дни на преговори.

„Успяхме да получим някои важни цифри, без да плащаме на посредници или комисиони. Това беше много добра оферта. Пазарът диктува стойността на играча, трябваше да го продадем, казваме го спокойно. Продадохме с възможно най-добрата оферта и на клуба, който е заложил най-много. 

Вярно е, че в крайна сметка Челси искаше да се върне, но офертата на Барселона беше по-добра от тази на Челси. Най-добрата оферта, която сме получавали, беше тази на Барселона", подчерта Мончи.

В Барселона покупката на Кунде за огромната сума от 50+10 милиона евро е считана за края на Жерар Пике като титуляр. Високият 1,78 м парижанин, чийто силен крак е десният, премина медицинските прегледи в новия си клуб.