0

С ъдии от Словакия и Германия получиха назначения за мачовете между Лудогорец (Разград) и литовския Жалгирис (Вилнюс) от плейофния кръг на турнира Лига Европа. Първата среща ще се играе на 18-и август в Разград, а главен съдия е Иван Кружляк от Словакия.

Ще му помагат неговите сънародници Бранислав Ханцко и Ян Позор. Четвърти съдия е Петер Кралович, също от Словакия.

Кружляк е единственият словак в Категория Елит на УЕФА, на 38 години е. Свири мачове в Шампионска лига, както и Лига Европа, но най-много назначения получава на ниво национални отбори. 

В общо 335 мача той е показал 1613 жълти картона (средно по 4,8 на мач), 62 пъти е гонил играчи с жълт-червен картон, а 35 пъти с директен червен картон. Отсъдил е 66 дузпи.

Реваншът на 25-и този месец във Вилнюс е поверен на германеца Харм Осмерс. Асистенти на Озмерс са Роберт Кемптер и Доминик Шаал, а четвърти съдия – Роберт Шрьодер, като цялата бригада е от Германия.

37-годишният Осмерс е роден в Бремен, а в момента работи като инвестиционен контрол в Хановер. Вече 2 години е в листата на ФИФА, а за УЕФА е Категория 1.

Ръководил е мачове в Лигата на Нациите в група В и в Група С, ръководил е и мачове на Европейското първенство за младежи в Словения.

Статистиката сочи, че в 326 мача е извадил 1182 жълти картона, 41 пъти е показвал жълт-червен, а 31 пъти - директен червен картон, със 76 отсъдени дузпи.