0

Л ивърпул разгроми Спарта Прага с 6:1 в двубой от осминафиналите на Лига Европа. Мърсисайдци спечелиха сблъсъка с общ резултат 11:2 и не оставиха абсолютно никакви съмнения в превъзходството си.

Точни за мърсисайдци бяха Дарвин Нуньес, Боби Кларк, Мохамед Салах, Коди Гакпо на два пъти и Доминик Собослай.

Резултатът бе открит още в 7-ата минута. Домакините организираха постепенна атака. Доминик Собослай центрира по земя от десния фланг. Той намери Дарвин Нуньес, който с удар от движение прати топката в левия ъгъл.

Броени секунди след това Ливърпул стигна до второ попадение. Гостите допуснаха грешка в близост до наказателното си поле. Мохамед Салах пресира добре, кълбото попадна на крака на Боби Кларк, който отбеляза първия си гол за клуба.

Мърсисайдци продължиха да не показват милост към Спарта и в 10-ата минута резултатът вече бе 3:0. “Червените” отново пресираха агресивно, отнеха топката, а Мохамед Салах напредна и с прецизен удар в десния ъгъл не остави шансове на Петер Виндал.

Само четири минути по-късно отборът на Юрген Клоп отбеляза четвърти гол. Салах намери с центриране по земя Коди Гакпо, който прати топката в мрежата с мощен изстрел.

В 42-ата минута Спарта Прага върна едно попадение след хубава отборна атака, завършена от Велко Бирманчевич.

Второто полувреме стартира с пети гол за мърсисайдци. Доминик Собослай стреля от пеналтертията. При удара му се получи рикошет, който не остави шансове на вратаря на гостите.

В 55-ата минута падна шесто попадение за Ливърпул. Домакините изпълниха корнер, играчите на Спарта изчистиха, но топката попадна в Харви Елиът, който стреля от границата на наказателното поле. Коди Гакпо отклони топката с пета, за да отбележи втория си гол в срещата.

До края на двубоя мърсисайдци пропуснаха да направят резултата още по-изразителен след пропуски на Коди Гакпо и Елиът не успяха да се разпишат.