0

Ливърпул победи с 2:0 Евертън в дербито на Мърсисайд от 34-тия кръг на Висшата лига на Англия. 

Головете за победата на "червените" реализираха Анди Робъртсън и Дивок Ориги след почивката. Успехът върна Ливърпул на точка зад лидера в класирането Манчестър Сити, докато Евертън завършва кръга в зоната на изпадащите, на две точки от спасителния бряг.

На "Анфийлд" символичните гости от Евертън стояха достатъчно солидно до 60-ата минута, за да вземат поне точка. Футболистите на Франк Лампард играеха компактно в своята половина и очакваха шансовете си на контраатака. "Карамелите" имаха и основателни претенции за дузпа в 54-тата минута за нарушение на Жоел Матип срещу Антъни Гордън, но исканията им не бяха удовлетворени от съдийския екип.

Ливърпул, който натискаше през целия мач, стигна до гол в 62-рата минута с първия си точен удар в мача. Мохамед Салах центрира към задната греда и с глава Анди Робъртсън бе точен за 1:0. 

В 85-ата минута домакините сложиха точка на спора с втори гол. Луис Диас засече акробатично центриране от десния фланг, а ножичният му удар отскочи към Дивок Ориги, който с глава оформи крайното 2:0.

С успеха Ливърпул събра 79 точки, а шампионът Манчестър Сити е първи с 80 при оставащи пет мача до края на сезона и за двата отбора. 
Евертън е на 18-а позиция с 29 точки, на две зад 17-ия Бърнли, но и с мач по-малко.

По-рано днес Челси спечели с минималното 1:0 над Уест Хем и направи важна крачка в битката за третото място.