0

З ахари Сираков премина успешно първия си тест като старши треньор на Лудогорец. А към днешна дата в България той бе възможно най-трудният – срещу започналия много силно тим на Левски. „Сините“ обаче бяха победени с едно на мъка.

Сега на дневен ред е първото  международно изпитания за новия временен наставник на шампионите. На първо четене то не изглежда неприятно – домакинство мач срещу молдовския Петрокуб Хинчещ в квалификациите за Лига Европа утре. Това е удобен повод да видим как се справят новите треньори на „орлите“ при континентални дебюти в Европа.

Като цяло тенденцията е добра. Общо 11 специалисти са водили клуба в турнирите. 9 от тях са успели да не загубят първия мач, а двамата, които отстъпиха бяха чужденци.


Сега в Разград трябва да имат едно наум защото най-неприятното треньорско начало бе направено срещу молдовци. Става дума за краха срещи Милсами Орхей през 2015-а, който стана под ръководството на португалеца Бруно Рибейро. Лудогорец отстъпи с 0:1 в Разград и 1:2 на молдовска земя.

Още по темата – в днешния брой на „Мач Телеграф”