0

Л удогорец изживя същински ад по време на визитата си в Грузия на Динамо Батуми, но в крайна сметка постигна целта си и дори със загуба 0:1 се класира във 2-рия квалификационен кръг за Шампионска лига, където ще срещне друг тим от бившия СССР, който също се казва Динамо.

В първия мач с клуба от беларуската столица Минск на 23/24 юли мултиселекцията от Делиормана ще е домакин, седмица по-късно пък ще гостува най-вероятно в Унгария. Съперникът играе европейските си мачове там заради наложените от УЕФА санкции, свързани с участието на Беларус в руската военна агресия срещу Украйна.

Реално Лудогорец, който започна срещу суровите хора от Кавказките планини само с един-единствен българин в състава си - Ивайло Чочев, отърва кожата в Батуми, където освен с убийствена горещина, трябваше да се справя и с убийствената влажност – 86%.

Динамо Батуми поведе още в 3-ата минута, след като Владимер Мамучашвили се възползва от страхотен подарък на разградската защита. Малко по-късно същият нападател, който отбеляза и почетното грузинско попадение в първата среща при победата на Лудогорец (3:1), успя да удвои, влизайки с топката във вратата, но след повече от дискусионно съдийско решение с ВАР-аджийско съучастие за щастие резултатът остана непроменен.

До края момчетата на чичо Гошо Дерменджиев бяха „грабвайте телата” и се разминаха на косъм със 100-процентови голове в своята врата, като на 2 пъти и гредите им помогнаха.