0

С голове на Маркиньос и Еди Нкетиа резервите на Арсенал победиха с 2:1 като гост швейцарския шампион Цюрих в първи мач от група "А" на Лига Европа.

19-годишното ново бразилско попълнение Маркиньос, който дойде през юли от Сао Пауло, откри резултата в срещата в 16-ата минута с много красиво изпълнение след асистенция на Нкетиа, но минута преди края на първата част Мирлинд Криециу изравни от дузпа – за фаул на Нкетия.

Изравнителният гол не стресна английския тим и през второто полувреме Арсенал продължи да доминира. Така се стигна до 62-рата минута, в която Еди Нкетиа се разписа с глава след центриране на Маркиньос, за да донесе победата на лондончани.

В другия двубой от групата ПСВ Айндховен и Будьо/Глимт завършиха наравно 1:1. На "Филипс Стейдиъм" гостите от Норвегия откриха в 44-тата минута чрез Алберт Гронбек, но с попадение на звездата си Коди Гакпо в 62-рата минута домакините стигнаха до точката.

В група "В" Фенербахче спечели с 2:1 срещу Динамо Киев и взе частичен реванш от украинския тим за отпадането си от него в квалификациите на Шампионската лига. 

В герой за "фенерите" се превърна новото попълнение Миши Батшуай, който вкара победния гол в продължението на мача. 

Преди това Густаво Енрике бе открил за турския тим през първото полувреме, но Динамо изравни малко след преминаването на първия час игра чрез Виктор Циганков.

В другия мач от групата Рен надигра с 2:1 кипърския АЕК Ларнака като гост. Мачът имаше сходен развой, като Рен стигна до трите точки с гол на Лоренц Асиньон в добавеното време.

В група "D" Спортинг Брага се поздрави с победа с 2:0 при визитата си на шведския Малмьо след голове на Бруно Родригеш и Рикардо Орта от дузпа, докато европейският дебютант Юнион Сен Жилоа от Белгия спечели с 1:0 при визитата си на Унион Берлин. Точен за Юнион бе Сене Линен в 39-ата минута.

Кампанията на Манчестър Юнайтед за груповата фаза на Лига Европа започна с домакинска загуба от Реал Сосиедад на Олд Трафорд. Мачът се игра след консултация с Футболната асоциация и УЕФА след смъртта на кралица Елизабет II.

На стадион „Олд Трафорд“ не беше пусната музика по време на мача и двете страни носеха черни ленти на ръкавите, паметта на кралица Елизабет II бе почетена с едноминутно мълчение.

Браис Мендес вкара единствения гол от дузпа след 59 минути след оспорвано решение за игра с ръка срещу резервата Лисандро Мартинес.

В първия си европейски мач извън Шампионската лига от 2002 г., когато беше тийнейджър на Спортинг Лисабон, удар с глава на Кристиано Роналдо от първото полувреме след центриране на Диого Далот беше отменен поради засада.

Роналдо удари с глава и центриране на друг от португалската група в Юнайтед – на Бруно Фернандеш в началото на второто полувреме.

Манчестър Юнайтед играе втория си мач от групата срещу Шериф Тираспол в Молдова в четвъртък, 15 септември.

Лига Европа, първи кръг, късни мачове:

Група Е

Манчестър Юнайтед – Реал Сосиедад 0:1

Омония – Шериф Тираспол 0:3

Група G

Нант – Олимпиакос 2:1

Фрайбург – Карабаг 2:1

Група Н

Цървена звезда – Монако 0:1

Ференцварош – Трабзонспор 3:2