0

Ф енове на ПСЖ и Нюкасъл се сбиха в ресторант в центъра на Париж снощи. Тази вечер двата отбора излизат един срещу друг в мач от Шампионската лига.

В разпространеното в социалните мрежи видео се вижда как фенове на ПСЖ хвърлят столове, предмети и факли в заведение, където се намирали фенове на Нюкасъл. Във въздуха летят бирени чаши, чинии, а ругатните и обидите са в изобилие.

Още в понеделник властите в Париж предупредиха феновете на Нюкасъл да се движат в групи и да избягват разходките и посещенията на барове в тъмната част на денонощието, именно заради готвените атаки от ултраси на ПСЖ.

На този етап не се съобщава за задържани и сериозно пострадали, а във всичките случаи феновете на ПСЖ са избягали при идването на полицията.

Счита се, че атаката на феновете на ПСЖ е отговор на боевете с привърженици на Нюкасъл, които се проведоха на английска територия преди мача между двата тима през октомври. 

Преди двубоя jтази вечер в социалните медии имаше заплахи от ултраси на ПСЖ. Това бе и причината полицията в Париж да нареди баровете да затворят по-рано.

ПРОГРАМАТА НА МАЧОВЕТЕ ДНЕС

19:45 Лацио - Селтик
19:45 Шахтьор Донецк - Антверп
22:00 Барселона - Порто
22:00 Йънг Бойс - Цървена звезда
22:00 Манчестър Сити - Лайпциг
22:00 Милан - Борусия Дортмунд
22:00 ПСЖ - Нюкасъл 
22:00 Фейенорд - Атлетико Мадрид