0

И талианският гранд Милан победи Славия Прага с резултат 3:1 на „Фортуна Арена“ в чешката столица в мач-реванш от 1/8-финалите на турнира Лига Европа. По този начин с общ резултат от 7:3 "росонерите" продължават спокойно към 1/4-финалите на надпреварата.

В първия двубой "Дяволът" имаше аванс от 4:2 и беше уверен преди реванша, който стартира лошо за тях, след като вратарят Майк Менян се контузи и бе заменен принудително, а в 20-ата минута домакините пък останаха с човек по-малко, след като капитанът на домакините Томаш Холеш беше изгонен с директен червен картон след намесата на системата ВАР. 

Това улесни гостите, които вкараха три гола още до почивката чрез Кристиан Пулишич в 33-ата, Рубен Лофтъс-Чийк в 36-ата и Рафаел Леао в шестата минута от добавеното време, когато заби истински шедьовър. Резервата Матей Юрашек вкара почетното попадение за чехите в 84-ата минута. 

В друг мач от вечерта Виляреал помечта за чудо, след като постигна успех с 3:1 над Олимпик Марсилия в реванша между двата тима от 1/8-финалите в Лига Европа, но заради загубата с 0:4 в първия мач, „жълтата подводница“ отпадна от турнира.

Уест Хем разби с гръмкото 5:0 германския Фрайбург на своя „Лондон Стейдиъм“ в мач-реванш от 1/8-финалите на Лига Европа и по този начин се класира за четвъртфиналите в евротурнирите за трети пореден сезон. 

„Чуковете“ бяха загубили първата среща с 0:1, но с общ резултат 5:1 продължават в следващия кръг. Резултатът е важен не само за домакините, но и за Англия в битката с Германия за допълнително място в Шампионската лига през следващия сезон.