0

Богомил Русев, наш пратеник в Рим

Треньорът на Рома Жозе Моуриньо закъсня с 3 минути за своята пресконференция преди мача с Лудогорец днес. Въпреки това, в своя неподражаем стил, той каза куп интересни неща. 

"Ако не победим, отиваме в Лигата на конференциите. Лудогорец е сериозен отбор, който ни би в първия мач, макар че играхме с първия отбор, а не с примаверата. Бях сменил само вратарите", започна той.

"Наказанието на Николо Дзаниоло за 3 мача е справедливо. Той има и контузия, но трябва да видя как е. Чака ни пълен стадион. С помощта на нашите тифози смятам, че ще постигнем целта си", предупреди португалецът. 

Капацитетът на "Олимпико" е 71 000 зрители, което значи, че Лудогорец ще играе пред един от най-пълните стадиони е своята история.

"Ние играем само за победа, а тях ги устройват два резултата. Бързи са, добри на контраатака. Ще могат да се защитават. Нашите футболисти не искат пак да печелят Лигата на конференциите. Искат в Лига Европа, където има отбори на ниво Шампионска лига", добави той.

"В кариерата ми не съм имал необходимост да пускам млади играчи. Това, че го правя в Рома, не ме прави герой. Просто такава е политиката на клуба. Имам отлична група играчи. Ейбрахам и Белоти не вкараха в последния мач, но се бориха до кръв. Матич е пример за младите", каза още Моуриньо.