0

Д жудже на хормони, канализационен плъх – тези обиди не са насочени към член на престъпна улична банда, а към най-ценния играч на Барселона по онова време: Лионел Меси.

Произнесъл ги е човек от управленския екип на предишния президент Бартомеу, те са били чути дори в ложата на „Камп Ноу“, свидетелства в. „Ел Периодико де Каталуня“.

Каталунските полицейски служби замесиха предишния  мениджърски екип на Барса в изтичането на договорите на аржентинеца и на Пике в разгара от бившия шеф на правните служби на клуба по време на президента Бартомеу – Роман Гомес Понти.

Според документацията, съхранявана от каталунската регионална полиция, през март 2020 г. тогавашният ръководител на правния отдел на клуба е повдигнал в имейл възможността за пускане на договорите на звездите на Барселона. 

„Не би било лоша идея също така да публикуваме договорите за милиони долари на първия отбор, така че хората да могат публично да ги отхвърлят“, предлага Гомес Понти на Бартомеу.

През януари на следващата година мадридският в. "El Mundo" публикува договора на Меси, което може да включва престъпление за разкриване на тайни.

Причината бяха договорите на двете големи звезди и емблеми на Барса по време на пандемията от коронавирус. 

Но най-впечатляващото нещо е тонът, използван от ръководителя на правните служби Роман Гомес Понти, когато говори за Меси. „Барто, наистина, не можеш да бъдеш толкова добър човек с този канализационен плъх. Клубът му е дал всичко и той се е посветил на диктатура на подписвания, трансфери и подновявания, само за него и т.н.

И най-вече натрупването на изнудване и грубост, които клубът и тези от нас, които работим в него, изпатихме от това джудже, което дължи ЖИВОТ на Барса... ах. Но когато дойде пандемия, получавате тяхното митично wa (whastapp): „Президенте, намалете заплатата на другите, но не пипайте мен и Луис (Луис Суарес, приятел на Меси – бел. Ред.). Надявам се да си тръгне пред безразличието на хората“, казва юристът.

На тази тирада Бартомеу настоя, че е съгласен с много неща, но „но първо Барса и този тип статии вредят на имиджа на клуба“.