0

Л укас Роман, 18-годишен аржентински нападател, подписа с Барселона до 2026 г., като на първо време ще подсили втория отбор - Барса Атлетик, който е в новата трета дивизия (Примера дивисион RFEF).

Той идва от „жепейците“ от първенството на Аржентина – Феро Карил Оесте. Във втория тим на Барселона Лукас, по прякор Ел Почо, ще бъде трениран от бившия централен защитник на каталунците Рафа Маркес.

Барса съобщава на официалния си уебсайт, че „Барселона и Клуб Феро Карил Оесте са постигнали споразумение за трансфера на аржентинския играч, който подписва до 30 юни 2026 г. с клауза за прекратяване от 400 милиона евро“.


Вестник "Olé" уточнява, че "операцията е извършена за 1,1 милиона евро за 85% от правата му, плюс 3,5 милиона премии за постигнати цели. Отборът ще има 65% от тази сума, като данъците ще бъдат приспаднати, докато останалите 35% ще бъдат разделени между играча, семейството му и агента. Освен това Феро Карил ще получи 15% от бъдеща продажба."

Почо Роман е роден в квартал Кабалито в Буенос Айрес (Аржентина) на 10 февруари 2004 г. и се присъединява към младежката академия на Феро на 7-годишна възраст.

Този млад талант, който като Меси и Марадона гали топката с вълшебния си ляв крак, е аржентински национал в юношеските формации и се откроява със своята универсалност атакуващи позиции.

“Много съм развълнуван и ще дам най-доброто от себе си. Аз съм един от привилегированите да бъда тук“, каза Лукас Роман пред официалните медии на Барселона.

„Ел Почо“ Роман определи себе си като „крило или нападател, левичар“, който може да играе „по целия фронт на атаката“ и подчерта за играта си, че обича надиграванията „един срещу един“, и винаги играе за отбора.

За прякора си "Ел Почо" той обясни, че "ми го дадоха като дете".