0

Б ившият президент на Барселона Сандро Росел не скри нищо за престоя си в затвора по 6 обвинения, по 5 от които вече беше оправдан. Росел, който като вицепрезидент в първия мандат на Лапорта направи удара с привличането на Роналдиньо в конкуренция с Ман Юнайтед, прекара 645 дни в предварителен арест, въпреки, че по-късно бе оправдан.

В един момент от разговора водещият Ристо Мехиде му припомни, че „при отиването в затвора казваш, че ти дават пакет презервативи и вазелин. И се питаш – за какво? Разбра ли за какво?“

Росел отвърна: „Да. В затвора има много хомосексуални отношения, дори и на хора, които не са хомосексуални".

В тв Cuatro пред водещия Ристе Мехиде Росел разкри, че няколко пъти е бил заплашван с бой зад решетките – веднъж заради това, че е бил шеф на Барселона, втори пък заради това, че е каталунец. Но и двата пъти е получил защита от други затворници.

“Случи ми се веднъж в Мадрид и друг в Барселона , ​​но и двата пъти ме защитиха, без да съм поискал това“, обясни Сандро Росел.

“Един ме заплаши да му давам и плащам всичко, което ми поиска, или ще ме размаже, но другите го спряха.

В Барселона пък се сприятелих с един тартор циганин, който беше от Барса. Онзи,  който ме заплаши, също беше циганин – достатъчно беше босът да му каже 4 думи, и всичко приключи“, припомни Росел.

По думите му в мадридският затвор „Сото дел Реал“ той е получил протекция от колумбийските затворници.


По време на почти две години в затвора Сандро Росел става свидетел на множество сбивания и дори намушкване с нож: „В онези дни човек откача! Веднъж един заби подострена клечка в друг заради една кока-кола“.

Той можел да вижда семейството си 2 пъти месечно, като отбеляза, че в затвора разменната монета е тютюнът.

“Винаги съм се опитвал да бъда много сдържан, не помня да съм плакал през целия си живот и там плаках няколко пъти със сълзи, и тогава се почувствах по-добре", призна Росел.