0

Б ъдещето на Карло Анчелоти е много по-близо до Реал Мадрид, отколкото до националния отбор на Бразилия, съобщава „AS“.

От клуба са възхитени от Анчелоти и идеята им е да се срещнат с италианеца след Суперкупата на Испания, която ще се проведе отново в Саудитска Арабия през януари.

Реал Мадрид ще се изправи срещу Атлетико Мадрид на 10 януари в полуфинала за Суперкупата и четири дни по-късно може да има финал срещу Барселона на Шави Ернандес (каталунците играят в четвъртък, 11 януари с Осасуна в другия полуфинал).

Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес не иска да има сапунена опера около треньора на отбора до края на сезона, така че ако всичко остане както сега, през януари може да има „бял дим“, който да доведе до подновяването на договора на Анчелоти до 30 юни 2025 година.

Анчелоти е разговарял със съпругата и децата си (Давиде е неговият първи помощник в Реал) и им е дал да се разбере, че все още е много щастлив в Мадрид и, ако има дори една възможност да поднови договора си с клуба от „Сантиаго Бернабеу“, той би го направил и ще подпише без колебание.

Не става въпрос за пари, Анчелоти ще подпише при същите параметри, които има сега.

За италианския специалист е важно да чувства подкрепата на ръководството, което той усеща всеки ден, както от Флорентино Перес и Хосе Анхел Санчес, така и в съблекалнята.