0

К аквато и селекция да направиш, колкото и пари да извадиш за заплати, във футбола си има постоянно стойности и Байерн е една от тях! Баварците спечелиха първия мач с ПСЖ от 1/8-финалите на ШЛ с 1:0 насред Париж с гол на Кингсли Коман, отбелязан в началото на втората част.

Големият отсъстващ в състава на Кристоф Галтие беше Килиан Мбапе, който започна срещата на пейката заради контузията, която го мъчеше.

Без него парижани бяха бледа сянка на себе си, а Байерн стоеше по-стабилно на терена. В 43-ата минута Йозуа Кимих стреля от дъгата на наказателното поле. Донарума реагира блестящо, плонжира и улови преди топката да порази долния десен ъгъл на вратата му.

В 53-тата минута Байерн наказа домакините и излезе напред в резултата. Влезлият от резервната скамейка малко преди това Алфонсо Дейвис получи на левия фланг, направи финт и центрира на далечната греда. Кингсли Коман изскочи зад гърба на бранител и засече. Ударът по земя на юношата на ПСЖ мина под плонжа на Донарума и влезе в мрежата. В последствие Килиан Мбапе се появи на терена и веднага раздвижи атаката на домакините. 

В 73-тата минута ПСЖ беше много близо до изравняването на резултата. Именно Килиан Мбапе бе изведен зад защитата на Байерн, надбяга бранителите на гостите и се озова очи в очи със Зомер. Неговият удар беше спасен от вратаря с глава. Топката отиде в Неймар, чийто удар също беше отразен от Зомер. Мбапе стигна до отбитата топка и я довкара, но беше в положение на засада, така че попадението не беше зачетено.

Десет минути след това Нуно Мендеш направи впечатляващ пробив по левия фланг. Той центрира остро във вратарското поле. Пред погледа на Мбапе – Матайас де Лихт прати топката в собствената си мрежа. Голът не беше зачетен заради няколко милиметра засада при паса към Мендеш. В края на мача Байерн остана с човек по-малко, тъй като червен картон получи Бенжамен Павар, но и това не помогна на ПСЖ. Реванът между двата тима в Мюнхен е на 8 март.

В другия двубой от 1/8-финалите във вторник вечер Милан пречупи Тотнъм с 1:0 на "Сан Сиро". Мачът започна отлично за домакините, които поведоха още в 7-ата минута. Тогава капитанът Тео Ернандес спечели въздушно единоборство с Ромеро, след което опита удар от малък ъгъл. Фрейзър Форстър спаси, но Браим Диас беше на точното място, за да направи добавка. Вратарят изби топката над голлинията, а испанецът плонжира и с глава откри резултата. В края на първата част Кейн нацели напречната греда след пробив и отразен удар на Сон, но така или иначе беше маркирана засада на южнокорееца.

В 75-ата минута Татарушану улови далечен изстрел на Сар. Последваха два големи пропуска за "росонерите" - резервата Шарл Де Кетеларе и Малик Тиау не успяха да се разпишат с глава от удобни позиции. Това се оказаха и единствените сериозни положения след почивката, като в крайна сметка италианският шампион ликуваше за първата си победа над англичани от 2012 г. - 4:0 над Арсенал.