0

Б рентфорд разгроми Лутън като гост с 5:1 в мач от 34-ия кръг на Висшата лига. Попаденията за "пчеличките" бяха дело на Итън Пинок, Кийн Люис-Потър, Кевин Шаде, като на два пъти се разписа Йоан Виса, а за "шапкарите" точен в продължението на сблъсъка бе Люк Бери.

Брентфорд изцяло доминираше, като победата е абсолютно заслужена, след като тимът на Томас Франк създаде цели 21 голови положения с 9 точни удара. "Пчеличките" по този начин почти със сигурност гарантират своето оцеляване, тъй като са вече 14-и с 35 точки, на цели 10 от Лутън, който е на чертата в опасната зона. "Шапкарите" остават 18-и с 25 на сметката си и се нуждаят спешно от точки, надявайки се Нотингам и Евертън да грешат в своите мачове.

В друг мач по същото време от същия кръг на Висшата лига Бърнли разби Шефилд Юнайтед с 4:1 като гост. За тима на Венсан Компани точни бяха Якоб Бруун Ларсен, Лоренц Асиньон, Лайл Фостър и Йохан Берг Гудмунсон, докато за "остриетата" се разписа Густаво Хамър. 

Бърнли е 19-и с 23 точки, на три точки от спасението, но и с мач повече, докато Шефилд остава закотвен на 20-а позиция с 16 пункта на сметката си.