0

Д вама 19-годишни футболисти от отбор от Висшата лига са „драматично“ арестувани след като полицаи нахлуха на клубния стадион, гръмна в. „Сън“.

Акцията е заради предполагаемо изнасилване и съучастие в петък вечерта.

Имената на заподозрените не се изнасят в медиите.

Само един от играчите се оказа на стадиона при полицейската операция през уикенда, той е разпитан набързо. Позволено му е било да напусне, за да бъде официално арестуван по-късно същата вечер.

19-годишният футболист изкара нощта в килия.  Неговият съотборник и предполагаем съучастник, също на 19 години, беше арестуван на следващия ден и разпитан по подозрение за изнасилване.

Вчера полицията каза, че двамата са били освободени под гаранция в очакване на допълнителни разследвания.

Твърди се, че предполагаемото изнасилване е извършено в петък вечерта, като жертвата се свързала с полицаите часове по-късно и подала официална жалба.

„Полицаите са арестували двама мъже след доклад за изнасилване. 19-годишен мъж е арестуван по подозрение за нападение и помагачество и съучастие в изнасилване. Втори 19-годишен мъж е задържан по подозрение за изнасилване“, съобщи полицейски говорител, цитиран от „Сън“.

Няма информация от клуба дали двамата тийнейджъри са отстранени от отбора докато тече разследването.

Говорител на неназования клуб каза: „Тъй като въпросът вече е в ръцете на полицията, клубът няма да прави повече коментари на този етап.“

„Сън“ припомня, че Висшата лига бе разтърсена  от поредица от шумни секс скандали.

22-годишният нападател на Ман Юнайтед Мейсън Грийнууд, английски национал, беше отстранен през 2022 г., след като беше арестуван за опит за изнасилване.

По-късно делото беше прекратено и сега той е под наем в испанския Хетафе.

Бившият защитник на Манчестър Сити Бенжамен Менди, на 29 години, беше оправдан за множество изнасилвания след два тежки процеса миналата година. Сега той е във френския Лориен.