0

П ари Сен Жермен победи трудно с 1:0 Олимпик Марсилия в дербито от 11-ия кръг на Лига 1. Гол на Неймар в края на първата част донесе трите точки на парижани.

Настоящият шампион продължава по план защитата на титлата. Тимът на Кристоф Галтие събра 29 точки и се отдалечи от основните си преследвачи. Втори и трети са Лориен и Ланс с 26 и 24 точки. Четвърти е Олимпик Марсилия с 23, а Рен и Монако са пети с 21.

Домакините владееха повече топката и заслужено стигнаха до успеха. Интригата до голяма степен се изпари в 72-рата минута, когато Самуел Жиго беше изгонен с директен червен картон след грубо влизане в крака на Неймар. С човек по-малко марсилци много трудно можеха да гонят изравняването.

Силен мач за гостите направи вратарят Пау Лопес. Той се отчете с няколко ключови спасявани, но не беше достатъчен дори за точка. 

След края на мача нападателят на ПСЖ Килиан Мбапе коментира слуховете, че може да напусне клуба през зимата.

„Много съм щастлив в ПСЖ. Никога не съм искал да напусна отбора през януарския трансферен прозорец. Информацията се появи в деня на мача с Бенфика. Аз дори не съм замесен в тези новини. Бях също толкова шокиран, колкото всички останали. Когато играеш в ПСЖ знаеш в какво се забъркваш, кое е добро и кое лошо. Трябва да си готов. Фокусирани сме върху победи и титли“, кама Мбапе, цитиран от RMC Sport.

23-годишният французин има 14 мача за ПСЖ този сезон, като отбеляза 12 гола и направи една асистенция.