0

Ш ампионът на Испания Реал Мадрид постигна домакинска победа с 2:0 над Валенсия в отложен мач от 17-ия кръг на испанското първенство. 

С успеха официално бе приключен първият полусезон в Ла Лига, като вече всички отбори имат изиграни по 19 мача и им предстоят още толкова. Реал е на второ място с 45 точки, като изостава с пет от лидера Барселона. Валенсия е на 14-а позиция с 20 точки.

На "Сантяго Бернабеу" гостите удържаха равенството до почивката. Секунди преди нея гол на Антонио Рюдигер с глава след центриране от корнер бе отменен заради нарушение на Карим Бензема.

Реал успя да капитализира надмощието си в началото на второто полувреме, когато в рамките само на две минути Марко Асенсио и Винисиус оформиха крайния резултат. Асенсио откри в 52-рата минута с бомбен удар от границата на наказателното поле, докато веднага след подновяването на играта Винисиус излезе очи в очи с вратаря на гостите Гиорги Мамардашвили и не пропусна да се разпише.

Точно час след началото на мача обаче звездата на "белите" Карим Бензема напусна игра с контузия.

Двубоят се изнерви допълнително в 72-рата минута, когато бранителят на гостите Едер Милитао изрита без топка Винисиус и получи заслужен червен картон, а проявата му едва не доведе до масов бой на терена.
След подновяването на играта Реал контролираше напълно ситуацията и пропусна две добри възможности, за да направи резултата класически.

Източник: БТА