0

Р еал Мадрид е машина за победи, обяви мадридският в. „Марка“ след като кралският клуб надви с 1:0 Атлетик Билбао в отложен мач от деветия кръг на испанската Примера лига.

Единствения гол вкара в 40-та минута Карим Бензема. Отборът, воден от Карло Анчелоти, е лидер в Ла Лига с 36 точки от 15 мача, следван с по 29 точки от Атлетико Мадрид (с мач по-малко) и Реал Сосиедад.

Победата над Атлетик е седма поредна в Ла Лига и Шампионската лига. Белият отбор е неудържим 33 дни. На 30 октомври, когато победи Елче у дома, той започна победна серия, която все още е в сила месец по-късно. Елче, Шахтьор, Райо Валекано, Гранада, Шериф, Севиля и Атлетик бяха жертвите на хората на Анчелоти.

От 19 октомври Реал е непобеден, сочи статистиката (последното поражение беше на 3 октомври срещу Еспаньол). Общо 44 почти перфектни дни с баланс от девет победи и равенство (с Осасуна), които позволиха на кралския клуб да води убедително и в Ла Лига, и в своята група в Шампионската лига.

Мадрид на Анчелоти има впечатляващ баланс в 20 мача във всички турнири: 15 победи, три равенства и само две загуби. Положителна динамика, като черешка на тортата са седемте поредни победи към момента.

От осем месеца насам, с изключение на два спада (само 2 победи от 8 мача в Ла Лига и ШЛ през април и началото на май, и 3 мача без победа в края на септември и началото на октомври), може да се каже, че Мадрид играе повече от забележително. От февруари насам белите изиграха 44 мача в Примера и Шампионската лига, с 31 победи, 10 равенства и само три загуби (Челси, Шериф и Еспаньол), което означава, че са спечелили 70 процента от мачовете.

Само в Ла Лига Реал Мадрид е изиграл 33 мача от февруари насам, с 24 победи, 8 равенства и едно поражение (Еспаньол), като е спечелил 80 точки от 99 възможни (81 процента). Този сезон те имат 11 победи в лигата, три равенства и едно поражение, добавяйки 36 точки от 45 възможни: 80%.