0

Е вропейският и испански шампион Реал Мадрид обмисля да предложи нов договор на своя капитан Карим Бензема. Макар французинът да наближава 35 години, нападателят изигра един от най-силните сезони в кариерата си и това е било достатъчно да убеди шефовете на клуба, че той заслужава да получи предложение за удължаване на контракта му, който изтича през юни 2023 година, твърди „Marca“.

Доскоро се смяташе, че президентът Флорентино Перес иска да привлече по-млад нападател, който да бъде алтернатива за бъдещето. Той обаче не успя да вземе нито Килиан Мбапе, нито Ерлинг Холанд, което е довело до това Бензема да остане на „Сантиаго Бернабеу“ за по-дълго.

Очаква се в близките седмици нападателят да седне на масата за преговори. Смята се, че той ще получи предложение за удължаване на договора за още една година. Той също така ще получи уверение от ръководството, че през този период ще продължи да бъде основният нападател в отбора и през това време няма да бъде привличан негов заместник.

Бензема вече има 13 сезона с екипа на Реал Мадрид. За този период той изигра 625 мача, в които отбеляза 303 гола. Французинът може да се похвали с 5 титли от Шампионската лига и още 4 в Ла Лига. Тази година се счита, че той е и фаворит да спечели „Златната топка“.