0

Р еал Мадрид удари Севиля с 3:1 в мач от 11-ия кръг в испанската Ла Лига. „Кралетете“ вече имат 31 точки на върха в първенството, на цели шест пред втория Барселона. Тимът на Карло Анчело бе без Карим Бензема, който има лека контузия.

Мачът стартира с домакински натиск за Реал Мадрид. Още в 5-ата минута, когато Винисиус Жуниор подаде прецизно за Лука Модрич в наказателното поле, а хърватинът завърши в десния ъгъл на вратата, пазена от Боно, за да даде ранен аванс на тима. След грешка на Винисиус, Гонсало Монтиел отне топката и подаде на външен към Ерик Ламела, който от малък ъгъл прати топката във вратата на Реал Мадрид в 54-ата минута.

Винисиус изведе Лукас Васкес, който запази хладнокръвие и отбеляза, за да възстанови аванса в резултата за „лос бланкос“ в 79-ата минута. Марко Асенсио продължи топката за Федерико Валверде, който стреля с едно докосване от границата на наказателното поле в 81-ата минута. Топката влезе неспасяемо във вратата на Севиля – 3:1 за Реал Мадрид.

Преди двубоя пък Бензема бе поздравен от легендата Зинедин Зидан, а вратарят Тибо Куртоа от друга легенда – Икер Касияс.