0

С тарши треньорът на Барселона Шави Ернандес смята, че елиминирането от Шампионската лига преди мача от предпоследния кръг в груповата фаза срещу Байерн на "Камп Ноу" се е отразило на представянето на отбора при поражението с 0:3 от германския футболен гранд.

Победата на Интер с 4:0 над Виктория Пилзен в ранния мач в група "С" означаваше, че каталунците губят шансове да продължат на осминафиналите в турнира и ще играят в Лига Европа през пролетта.

Колебливо начало даде възможност на баварците да поведат с 2:0 след около половин час игра след попадения на Садио Мане и Ерик Максим Чупо-Монинг, а в самия край Бенжамен Павар оформи победата на гостите от Мюнхен.  

"В този мач просто не се борихме, дори не доближихме нивото си. Байерн игра много по-добре, много по-интензивно. Сигурен съм, че това, че разбрахме, че сме елиминирани от турнира преди мача, ни повлия психически. Напълно съм убеден в това", коментира Шави.

Барселона отпадна в поредни години в Шампионската лига за първи път от сезони 1998/1998 и 1998/1999, когато начело на тима беше Луис ван Гаал.

"Жребият ни прати в много трудна група. Нямахме и късмет в определени двубои. Жестоко е, но днес просто не се сборихме. В други срещи го направихме, но не и в този. 
Разбирам, че отвън това отпадане изглежда като провал, но вътре в клуба ние имаме друга трактовка. Много неприятно е, че сме елиминирани, но ако анализираме мачовете ни, смятам, че заслужавахме повече", каза Шави.