0

Р еал Мадрид победи Валенсия с 4:1 в късния съботен мач от испанската Ла Лига и увеличи аванса си в класирането на 8 точки.

По два гола за убедителния успех на "Сантяго Бернабеу" вкараха Карим Бензема и Винисиус. Реал се върна и към победите, след като изненадващо загуби последния си мач от Хетафе.

Първото полувреме отиваше към нулево равенство, след като удар на Лука Модрич се отби от гредата. Малко след това съдията Алехандро Ернандес посочи дузпа за домакините за контакт между Каземиро и Омар Алдерете, която бе оспорвана от тима на Валенсия. Клубът дори написа на официалния си профил в Туитър: "Кражбите на Мадрид започнаха да стават нещо обичайно".

Бензема обаче не трепна при удара и вкара 14-ия си гол срещу "прилепите".

Кралският клуб реши всичко в началото на второто полувреме след 2 гола на Винисиус, дошли след грешки на защитата на Валенсия.

В края Валенсия също получи дузпа за нарушение на Ферлан Менди срещу резервата Маркос Андре. Тибо Куртоа изби удара на Гонсало Гедеш, но португалецът бе точен с глава при добавката. В самия край Бензема оформи крайното 4:1, като мина котата от 300 гола с фланелката на Реал Мадрид.

"Не знам какво да кажа за думата "кражба". Играхме добре, спечелихме заслужено. Вярно е, че открихме резултата с дузпа, което ни помогна, но направихме отличен мач“, спокойно коментира протестите на съперника треньорът на Реал Анчелоти.

„В началото не бяхме много добри в защита, допуснахме някои контраатаки, но след това създадохме много положения", добави Карлето.

В по-ранните мачове от 20-ия кръг на Примера дивисион Леванте се наложи с 2:0 над Майорка, Реал Сосиедад победи 1:0 Селта, а Гранада и Барса завършиха 1:1.